Fascination af farver

fascinationaffarver01.jpg

Kender du det med, at noget gør dig glad - sådan rigtig glad - så det bobler nede i maven. Og den er sikker hver gang! Sådan har jeg det med farver - især farveskalaer. Farveskalaer, hvor en pæn, pæn række af farver er sat sammen på en måde, så jeg får lyst at spise dem.

I Danmark har det ikke altid været let at være farve-elsker. Der har været perioder, hvor alle skulle ligne hinanden. og perioder, hvor sort og grå var de vigtigste farver.

Men lige nu er det anderledes. Det begyndte at komme sammen med plante-trenden og DIY-trenden og til dels klimatankerne. Vi begyndte at se vigtigheden af naturen i forhold til klimaet - og begyndte dermed at værdsætte den mere. Så fra helt hvide (og måske lidt grå og lyst træ) rum blev det til rum med først planter, så endnu flere planter - og blomster, og derefter også planter (palmer!) og blomster i tapet, puder og billeder. Og med naturen kom farverne - for selv i den skandinaviske natur vælter det med farver. Forskellige hele året rundt.

Jeg er passioneret om, hvor farver kom fra både fysisk og som trend. Jeg elsker at opdage, at der en sammenhæng mellem et sted på jorden, de tanker vi har og så en farve, der pludselig er der i vores tøj eller bolig.

Med tanker på bæredygtighed begynder farveskalaen at ændre sig lidt igen, for det er svære at nå de helt klare, klare farver uden kemiske og syntetiske materialer. Farverne minder os om jord og natur og blomster. Og disse farver kan vi også selv skabe derhjemme ved plantefarvning.

Jeg er er blevet meget optaget af plantefarvning - både pga. af resultaterne, bæredygtigheden og roen. Jeg finder planterne i naturen, tager dem hjem, koger dem, bejdser mit tøj, koger det i den efterfølgende farvesuppe, skyller det, dypper det i eddikevand - og hænger det tørre. Og så har jeg en farvet skjorte som ingen anden. For de bliver aldrig de samme.

Der er i øvrigt ikke noget som farver, der kan fange vores opmærksomhed. Det er næsten altid det første indtryk vores hjerne registrerer, når vi ser produkter. Og når vi graver lidt i os selv, kan vi finde vores yndlings-farveskala, som kan gøre os glade, når vi bruger den omkring os - eller i påklædning.

Jeg kunne blev ved - der er så mange ting med farver, der er fantastisk! Og derfor vil jeg vende tilbage løbende med små historier, ideer, tips og fakta herom. Har du spørgsmål, er de velkomne.

God dag til dig! 💛

PS. Min yndlingsfarve er gul.